header

Додељени кодови за бесплатне онлајн курсеве

У петак 26. јануара у Народној библиотеци „Његош“ додељени су кодови за бесплатне онлајн курсеве, које је Библиотека обезбедила у сарадњи са ITAcademy, школом за профитабилну ИТ каријеру. 

Опширније...

Бесплатни онлајн курсеви за чланове Библиотеке

Народна библиотека „Његош“ је у сарадњи са ITAcademy за своје чланове обезбедила бесплатне онлајн курсеве за усавршавање професионалних вештина.

Опширније...

РЕЗУЛТАТИ XXVI СВЕТОСАВСКОГ КЊИЖЕВНОГ КОНКУРСА

У новембру 2017. Народна библиотека „Његош“ расписала је XXVI Светосавски књижевни конкурс. У част Андрићу, писало се на тему „Ситнице ми боје живот“.

Опширније...

Књига на путу до корисника и у 2018.

Програм „Књига на путу до корисника“, започет 2015, наставља се и у 2018. години. Са љубитељима књига и даље ће се дружити професор историје Мартин Стојановић и професор српског језика и књижевности Ивана Вуликић Вучић.

Опширније...

Издавач завичајних књига – 11 публикација у 2017.

Са мисијом да се истражи, за будућност сачува и да се распространи знање о завичају, Народна библиотека „Његош“ и 2017. годину посветила је истраживању и објављивању грађе значајне за историју, науку, културну историју и културу књажевачког краја. У овогодишњој издавачкој продукцији Библиотеке преовладавају научне/научнопопуларне публикације.

Опширније...

Култура на милиметар

На Дечјем одељењу Народне библиотеке „Његош“ у 2017. години реализовано је 12 едукативно забавних, креативних и информативних програма за децу и младе. Циљ свих активности је промовисање писмености, књиге и читања, подизање нивоа опште културе и информисаности, упознавање са завичајном, националном и светском културном баштином, европским вредностима, подршка осетљивим групама деце и младих, подстицање креативности и стваралаштва оних на којима почива будућност локалне заједнице.

Опширније...

У 2017. фонд богатији за више од 2.300 књига

Народна библиотека „Његош“ у 2017. години набавила је преко 2.300 нових публикација, од преко 80 издавача. Средствима из општинског буџета купљено је више од 1.300 књига, а из откупа Министарства културе стигло је преко 630 наслова.

Опширније...

„Уџбеник о завичају“ др Микице Сибиновића

Народна библиотека „Његош“ издавачку 2017. годину завршава научнопопуларном публикацијом Географски фактори развоја општине Књажевац др Микице Сибиновића, аутора који је своје научно интересовање усмерио у великој мери ка свом завичају.

Опширније...

Читаоче, на правом си месту!

Народна библиотека „Његош“ једна је од 34 библиотеке које су се као партнери укључиле у пројекат „Шта да читам“. Циљ пројекта је да креирањем националног онлајн сервиса за препоруке књига објављених на српском језику помогне читаоцима да одаберу добру књигу и библиотекама да позитивно утичу на културу читања у Србији.

Опширније...

Пројекат завршен Речником

Народна библиотека „Његош“ већ више година пружа подршку научним истраживањима угрожених дијалеката – тимочког и ромског, који су се, иако се њима служи све мањи број говорника, одржали на простору општине Књажевац.

Опширније...

banner pronadji knjigu

 


   


Made by East Star Group