header

Студенти у посети Библиотеци

Студенти 3. године Географског факултета Универзитета у Београду на теренској су настави у књажевачком крају. На путу ка Старој планини, обишли су Архео-етно парк у Равни и Народну библиотеку "Његош".


Студентима је кроз кратки филм најпре представљена најстарија установа културе у Књажевцу, погледали су затим презентацију завичајних аутора и књига чији је издавач Народна библиотека „Његош“ и на крају су се упознали са културном историјом књажевачког краја. О књажевачкој вароши у прошлости и садашњости, о знаменитим људима и догађајима, местима, локалитетима  и објектима који припадају завичајној, али и националној културној баштини говорила им је Владана Стојадиновић, виши библиотекар и директор Народне библиотеке „Његош“.

Студенти у књажевачком крају бораве у пратњи мр Микице Сибиновића, асистента на Географском факултету у Београду, сарадника Библиотеке,  аутора водича „Географија Књажевца“ и стручних радова штампаних у публикацијама које Народна библиотека „Његош“ објављује у едицији „Записи о завичају“.banner pronadji knjigu

 


   


Made by East Star Group