header

Желим... још једно дружење у Библиотеци!

Новогодишњи празници су време када се испуњавају дечје жеље. Ученици  3/4 разреда школе „Каплар“ пожелели су да „продуже“ едукативно-забавни програм „Од 1 до 5“ и да се још једном на Дечјем одељењу друже са библиотекарима.

Опширније...

Јубилеј Новогодишњег литерарног конкурса Библиотеке

На Дечјем одељењу Народне библиотеке „Његош“ одржана је мала свечаност у част деце, добитника награда 10. новогодишњег литерарног конкурса, а овогодишња тема, на предлог писаца за децу Игора Коларова и Бранка Стевановића, била је „Чаробни свет библиотеке“. Млади аутори представили су се својим песмама и причама, а на поклон од Библиотеке добили су дипломе, похвалнице и књиге.

Опширније...

ИСТРАЖИВАЊЕМ ДО ЗНАЊА, 14. новембар – 18. децембар 2015

Који су принципи и методе научног истраживања, каквој публици су намењени семинарски, стручни и научни радови, ко их и зашто пише, шта мора да садржи истраживачки рад како би био ваљано написан, каква је његова форма, који стилови библиографског цитирања постоје и како се примењују, како се наводи коришћена литература, неке су од тема о којима се говорило током радионица едукативног програма „Истраживањем до знања“.

Опширније...

Рромано графемари: како се на ромском каже...

Рромано графемари: како се на ромском каже... (Едукативни програм „Мачке перу веш“, 15. децембар 2015)

На Дечјем одељењу Народне библиотеке „Његош“ организовано је дружење са ромском децом, ученицима млађих разреда Основне школе „Димитрије Тодоровић Каплар“.

Опширније...

Подршка образовању лица из социјално угрожених категорија

У сарадњи са Центром за социјални рад „Др Михајло Ступар“ у Књажевцу, Народна библиотека „Његош“ реализује програм подршке образовању деце, младих и одраслих из социјално угрожених категорија.

Опширније...

Мемоари Симе Жикића представљени у Неготину, 14. децембар 2015

„Ђаконовање је поезијски период у животу једног свештеника“, записао је Сима Жикић у својим мемоарима. Прву годину ђаконовања, 1909, провео је у Неготину, на пракси код проте Јована Станојевића и као хонорарни вероучитељ у неготинској гимназији.

Опширније...

Од 1 до 5: Како се смеју очи и ко је измислио плач

Последњи сусрети са ученицима трећег разреда књажевачких основних школа, у оквиру едукативно-забавног програма „Од 1 до 5“, протекли су у знаку дечјих жеља и приче о емоцијама. Успомена на дружење на Дечјем одељењу Народне библиотеке „Његош“ је генерацијска минијатурна књига лепих речи.

Опширније...

Читаоница играоница: Новогодишња прича

Заједничким сусретом са свим малишанима предшколских група књажевачких вртића завршена је овогодишња сезона едукативно-забавног програма "Читаоница играоница".

Опширније...

Књига на путу до читалаца

Народна библиотека „Његош“ од новембра 2015. као редовну активност организује пружање библиотечких услуга корисницима са отежаним кретањем и са сметњама у читању.

Опширније...

Геонаслеђе књажевачког краја

Подручје општине Књажевац издваја се по великом броју локалитета који представљају атрактивне објекте геонаслеђа. Поред тога што имају велику научну и едукативну вредност, они поседују и велики геотуристички потенцијал.

Опширније...

Страна 1 од 6

banner pronadji knjigu

 


   


Made by East Star Group