header

Представљена монографија о Петру Краљу

У Народној библиотеци „Његош“ представљена је монографија „Краљ“, о легендарном глумцу Петру Краљу, у издању Службеног гласника из Београда.

Гост Народне библиотеке „Његош“ била је ауторка монографије, Анита Панић, познати телевизијски аутор, писац и документариста, чији су филмови добијали награде на многим међународним фестивалима. Са 23 године телевизијског искуства, дошла је на идеју да напише књигу о глумцу Петру Краљу, са којим је пословно сарађивала још средином деведесетих година.

Монографија „Краљ“ садржи петнаест поглавља и писана је тако да представља необичну личност једног глумца, као оставштину за будућност. У књизи осим његових колега, о Петру Краљу говоре и чланови његове породице, ћерка Милица, која је познати позоришни редитељ, супруга Соња, која је бивша балерина и кореограф у Народном позоришту, најбоља другарица из детињства, његови студенти које је учио глуми и животу, пријатељи са којима је играо кошарку и тенис, обућар из краја, газде кафаница у које је свакодневно одлазио. Ова луксузна књига садржи више од 300 фотографија и већина њих никада није објављивана у јавности.

На промоцији је приказано је неколико инсерата из монодраме „Живео живот Тола Манојловић“, као и кратки филм у коме Петар Краљ рецитује поезију Лазе Костића.

Анита Панић је поручила да ће свако ко прочита књигу добити и одговор на питање зашто је она писана баш о Петру Краљу.

Промоција је организована поводом 27. марта, Светског дана позоришта.

 

banner pronadji knjigu

 


   


Made by East Star Group