header

„Чаробне полице“ на Змајевим дечјим играма

„Чаробне полице Биби Сликовчице“ биле су гост 61. Змајевих дечјих игара у Новом Саду. Књажевачка манифестација дечјег стваралаштва представљена је у оквиру програма „Међуфестивалска сарадња“, посвећеног књижевним фестивалима за децу и младе у Србији и региону.

О граду у ком се родила, о библиотеци у којој живи, са децом се дружи, учи и ствара Биби Сликовчица, а посебно о програмима, учесницима и њиховим остварењима на Манифестацији „Чаробне полице“, окупљеним основцима, наставницима и писцима за децу говорили су реализатори „Полица“ – књижевник и редитељ Владимир Андрић, књижевник Бранко Стевановић и библиотекар Владана Стојадиновић.

Међународни центар књижевности за децу Змајеве дечје игре основан је 1957. године у Новом Саду, са циљем праћења и афирмације књижевности и осталих видова уметничког стварања за децу и младе. Током јунских програма, овај фестивал сваке године окупља више од 7.000 учесника – деце и одраслих стваралаца, на више од 100 програма и више од 20 локација. Представљање „Чаробних полица“ организовано је у оквиру вишегодишње сарадње Народне библиотеке „Његош“ и Змајевих дечјих игара.

 

banner pronadji knjigu

 


   


Made by East Star Group