година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

Завршен програм „Читаоница играоница“

У последњим радионицама едукативно-забавног програма "Читаоница играоница" предшколци су слушали "Алису у земљи чуда" и цртали своју измаштану земљу чуда. Будући прваци срешће се поново са библиотекарима на Дечјем одељењу у септембру у оквиру едукативног програма „Прваци у свету знања“.

Едукативно – забавни програм „Читаоница играоница“ окупио је у школској 2013/2014. години више од 160 предшколаца који су организовано, у пратњи својих васпитача долазили у Библиотеку. Од октобра до априла  Дечје одељење било је место где су се говориле песме о другарству, разговарало о кућним љубимцима и збрињавању напуштених животиња, промовисала дечја права.

Малишани су открили какву поруку шаљу баснописци, уживали су у читању нових бајки, упознали тајне васионе, путовали са Алисом у земљу чуда, измаштали своју чудну земљу, извајали комшије ванземаљце, гледали цртани филм, цртали, глумили, забављали се, учили. Све то у оквиру осам различитих тема и у педесет радионица едукативно – забавног програма „Читаоница играоница“.
Програм је реализован у сарадњи са Предшколском установом  „Бајка“.