година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

Подршка образовању лица из социјално угрожених категорија

У сарадњи са Центром за социјални рад „Др Михајло Ступар“ у Књажевцу, Народна библиотека „Његош“ реализује програм подршке образовању деце, младих и одраслих из социјално угрожених категорија.

Реч је о организовању убрзаног курса енглеског језика за полазнике различитог узраста и нивоа знања. Овај тромесечни курс похађа око 50 полазника. Најбројнији су ученици књажевачких основних школа и чланови Центра за радно ангажовање младих. По утврђеном распореду, два пута недељно наставу похађа 7 група. Према потребама заинтересованих полазника, организује се индивидуална настава за полазнике напреднијих нивоа знања и рад са мањим групама, као помоћ у учењу школског градива. Ђацима наставу држи дипломирани филолог за енглески језик Ана Амон, ангажована на програму јавног рада Народне библиотеке „Његош“. Часови се одржавају у просторијама Омладинског клуба Центра за социјални рад.

Осим стицања корисних знања полазника курса и задовољења њихових потреба у култури и учењу, циљ овог програма је и јачање интерсекторске сарадње локалних установа културе, образовања и социјалне заштите, ради пружања квалитетнијих услуга корисницима којима су оне мање доступне.

Пример добре праксе овакве сарадње јесу и редовни годишњи културно-образовни програми Библиотеке, намењени одређеним циљним групама – деци и младима са развојним сметњама, деци из хранитељских породица и деци ромске националности, чијој организацији и осмишљавању, као незаобилазани и незаменљиви партнери, доприносе стручњаци Центра за социјални рад у Књажевцу.

Радно време

Књажевац
Радним данима:

08:30-19:30

Суботом:
09:00-13:00
Минићево
Радним данима:

08:00-15:00

Суботом:
не ради
Кална
Сваког другог петка у месецу
07:00-12:00

Суботом:
не ради

Адреса

Књажевац
Бранка Радичевића 1
19350 Књажевац
Минићево
Минићево ББ
19340 Минићево
Кална
Маршала Тита 11
19353 Кална

Контакт

 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (Минићево)