година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

Ново лице сајта Библиотеке и Дигиталне завичајне збирке

Од 1. августа 2018. активни су редизајниран сајт Народне библиотеке „Његош“ ( www.biblio-knjazevac.org ) и нова, унапређена верзија Дигиталне завичајне збирке ( http://digitalnazbirka.biblio-knjazevac.org/ ).

Са старим и новим информацијама, сајт је намењен свима који желе више да сазнају о раду, активностима и програмима, историјском развоју, издањима најстарије установе културе у Књажевцу.
У оквиру Дигиталне завичајне збирке, корисницима је омогућен приступ ранијим и новим дигиталним садржајима, сада у новом дигиталном окружењу. Нова верзија Дигиталне завичајне збирке формирана је и организована у складу са Смерницама за дигитализацију културног наслеђа у Републици Србији (2017) и Правилником о ближим условима за дигитализацију библиотечко-информационе грађе (2017). Она за сада садржи 70 дигитализованих докумената са припадајућим метаподацима. Реч је о монографским публикацијама из Завичајне збирке и издањима Библиотеке.
Стручни послови редизајнирања сајта и креирања новог интерфејса Дигиталне завичајне збирке реализовани су у сарадњи са креативним тимом фирме East Star Group. Новим лицем и функционалношћу сајта и Дигиталне завичајне збирке бавио се Милан Марковић, електротехничар електронике.

 

Радно време

Књажевац
Радним данима:

08:30-19:30

Суботом:
09:00-13:00
Минићево
Радним данима:

08:00-15:00

Суботом:
не ради
Кална
Сваког другог петка у месецу
07:00-12:00

Суботом:
не ради

Адреса

Књажевац
Бранка Радичевића 1
19350 Књажевац
Минићево
Минићево ББ
19340 Минићево
Кална
Маршала Тита 11
19353 Кална

Контакт

 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (Минићево)