година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

Бибине креативне дружине припремају нове „Чаробне полице“

Трећа по реду Манифестација дечјeг стваралаштва „Чаробне полице Биби Сликовчице“ окупила је ове недеље више од 150 основаца и средњошколаца у књижевним, драмским, ликовним, музичким и новинарским радионицама. Вештинама креативног писања ученике млађих и старијих разреда основних школа подучава писац за децу Бранко Стевановић.

Први пут ове године средњошколци су у прилици да са особеним аутором поезије за децу и младе Поп Душаном Ђурђевим завире у свет визуелног стваралаштва и напишу своје прве визуелне песме. Ликовним радионицама у којима се илуструју песме и приче из књижевних радионица и припремају илустрације за нову представу руководи ликовни педагог Раде Ристић. Бибину музичку дружину пред којом је ове године посебан и захтеван задатак предводи професор музике Владислав Допуђа. Бибиној драмској дружини придружили су се нови чланови. Са писцем, драматургом и редитељем Владимиром Андрићем, увелико раде на постављању нове позоришне представе. Премијера представе, за коју је по мотивима песама Чика Јове Змаја сценарио написао Владимир Андрић, биће у новембру. Упоредо са радионицама које се одвијају у Дому културе, прваци и предшколци са својим учитељима и васпитачима припремају групне радове на тему „Писмо ветеринару“. У програм су укључена и деца са сметњама у развоју. Све активности које се реализују у оквиру Манифестације дечјег стваралаштва „Чаробне полице Биби Сликовчице“ вредно прате средњошколци - чланови Бибине редакције. Поред извештавања, они уредно воде и Бибин дневник.

Манифестација се реализује у сарадњи са основним школама „Димитрије Тодоровић Каплар“, „Вук Караџић“ и „Дубрава“, Техничком школом, Књажевачком гимназијом и Предшколском установом „Бајка“.

Народна библиотека „Његош“ је финале Бибиних полица заказала за новембар, у част Међународног дана детета који је Генерална скупштина Уједињених нација установила 1954. године са циљем да се скрене пажња јавности на обавезе друштва према деци.

26. септембар 2018.

 

Радно време

Књажевац
Радним данима:

08:30-19:30

Суботом:
09:00-13:00
Минићево
Радним данима:

08:00-15:00

Суботом:
не ради
Кална
Сваког другог петка у месецу
07:00-12:00

Суботом:
не ради

Адреса

Књажевац
Бранка Радичевића 1
19350 Књажевац
Минићево
Минићево ББ
19340 Минићево
Кална
Маршала Тита 11
19353 Кална

Контакт

 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (Минићево)