година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

„Ми смо срећни кад смо срећни!“

Последњи сусрети са ученицима трећег разреда књажевачких основних школа, у едукативно-забавном програму „Од 1 до 5“, протекли су у знаку приче о емоцијама.
Деца су говорила о томе шта их чини срећним, на кога се и због чега љуте, шта је то понос, како знамо да је неко заљубљен или збуњен, шта је то туга, како се „смеју“ очи, могу ли осећања да се „помешају“.

Кроз разговор са библиотекарима o пријатним и непријатним осећањима, врлинама и манама, односу према осећањима и потребама других, закључили су да сваки човек и свако дете има право да воли, не воли, пати, радује се, тугује, боји се, буде бесан, жели…Када се осећања „поделе“ са другима проблеми се лакше решавају и радост је већа. У искреном и отвореном разговору деца, учитељице и библиотекари открили су нешто више једни о другима и закључили да и велики и мали људи имају исте емоције и различите врлине и мане. Да би порасли у добре људе, сви који учествују у васпитању и образовању деце, имају улогу и задатак да их подстичу и усмеравају да мане отклоне, а врлине негују.
У делу радионице који је посвећен одабраној књизи, малишани су слушали причу „Како је настао плач“, из књиге „Музика тражи уши“ Дејана Алексића.
На крају, осећања су била „помешана“ због последњег сусрета у радионицама едукативно забавног програма „Од 1 до 5“, а „поплаву“ пријатних емоција изазвало је дружење и фотографисање са Биби Сликовчицом.
Едукативно забавни програм „Од 1 до 5“ реализован је у сарадњи са учитељима трећег разреда књажевачких основних школа.
(3 - 6. и 12. децембар 2018)

DSC 1149

 

DSC 1153

 

DSC 1171

Радно време

Књажевац
Радним данима:

08:30-19:30

Суботом:
09:00-13:00
Минићево
Радним данима:

08:00-15:00

Суботом:
не ради
Кална
Сваког другог петка у месецу
07:00-12:00

Суботом:
не ради

Адреса

Књажевац
Бранка Радичевића 1
19350 Књажевац
Минићево
Минићево ББ
19340 Минићево
Кална
Маршала Тита 11
19353 Кална

Контакт

 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (Минићево)