година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

„Уџбеник о завичају“ др Микице Сибиновића

Народна библиотека „Његош“ издавачку 2017. годину завршава научнопопуларном публикацијом Географски фактори развоја општине Књажевац др Микице Сибиновића, аутора који је своје научно интересовање усмерио у великој мери ка свом завичају.

Базирана на Сибиновићевом магистарском раду, објављеном у књизи Фактори и фазе економско-географског развоја Књажевца и околине 2008, публикација Географски фактори развоја општине Књажевац садржи нове податке и анализе аутора о географским, историјским, културним, просветним, демографским и економским факторима развоја књажевачког краја. Публикација, илустрована великим бројем географских карата, графика, табела и фотографија, уз низ занимљивости, намењена је пре свега младима, средњошколцима и студентима, заинтересованим за истраживање краја у којем живе. Овај својеврсни „уџбеник о завичају“, посебно картографска грађа коју садржи, може се користити и у настави, као додатна литература уџбеницима из области географије.

Географски фактори развоја општине Књажевац седма је књига едиције „Књажевачким крајем“, покренуте с циљем да научне и научнопопуларне публикације које обухвата могу да послуже као подстицај за нова научна истраживања и афирмисање завичајних вредности. Суиздавач публикације је Српско географско друштво.

 

geografski faktori

Радно време

Књажевац
Радним данима:

08:30-19:30

Суботом:
09:00-13:00
Минићево
Радним данима:

08:00-15:00

Суботом:
не ради
Кална
Сваког другог петка у месецу
07:00-12:00

Суботом:
не ради

Адреса

Књажевац
Бранка Радичевића 1
19350 Књажевац
Минићево
Минићево ББ
19340 Минићево
Кална
Маршала Тита 11
19353 Кална

Контакт

 

Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (Минићево)