година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

„Кад помислим на смех“

Народна библиотека „Његош“ организовала је сусрет са ученицима књажевачких основних школа „Димитрије Тодоровић Каплар“, „Вук Караџић“, „Дубрава“ и Техничке школе, добитницима награда и похвала на XXIII светосавском књижевном конкурсу.

У част стопедесетогодишњице рођења Бранислава Нушића, тема XXIII светосавског књижевног конкурса била је „Кад помислим на смех“.  На конкурс се јавило 80 учесника, у конкуренцији одраслих и младих до 15 година, а било је укупно 90 радова, песама и кратких прича,  пристиглих из Ниша, Београда, Новог Сада, Белог Потока, Чачка, Сокобање, Фекетића и Књажевца.  Радове су оцењивали Војислав Аранђеловић, професор српског језика и књижевности и председник жирија, Слободанка Станковић Илић, књижевник и Владана Стојадиновић, библиотекар. Изабрано је 20 најуспешнијих радова који су објављени у конкурсном зборнику и то је био повод за сусрет са књажевачком децом и младима, добитницима награда и похвала.
Млади ствараоци представили су се  својим остварењима и, у складу са темом конкурса, изазвали осмехе, одобравање и аплауз публике. Слободанка Станковић Илић похвалила је награђене и упутила поруку да децу ваља подстицати да стварају самостално, а честитке и похвале за изражен талентат, креативност и труд добили су и од Владане Стојадиновић, директора Народне Библиотеке  „Његош“, која им је уручила дипломе и награде. Упућен је посебан поздрав деци из школе „Васа Чарапић“ у Белом Потоку који редовно учествују и освајају награде на Светосавском књижевном конкурсу Библиотеке и свим осталим учесницима и добитницима награда и похвала до којих су наградеи дипломе већ стигле.
Поред осмеха, вече је било обојено и музиком ученика Музичке школе „Предраг Милошевић“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12. mart 2015.