година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

Библиотека у Кални

Огранак Народне библиотеке у Кални је, у складу са бројем корисника, примерима добре библиотекарске праксе и потребама пре свега најмлађих корисника библиотечких услуга, добио нове садржаје који ће деци и младима омогућити не само позајмицу књига, већ и учестовање у различитим образовно информативним сусретима.

Први сусрет са ученицима од првог до четвртог разреда основне школе у Кални одржан је 27. новембра. Деца су погледала презентацију о занимљивостима из области археологије, традиције и културе поједниних народа, националном благу држава, сазнали ко су и одакле писци најпознатијих књига за децу. Из одабране литературе малишани су чули причу о важности писмености, образовања и читања, а Библиотеку су украсили својим цртежима.
Овакви и слични сусрети одржаваће се у сарадњи са учитељима и наставницима школе у Кални сваког петка, а то је и дан у недељи када ће, поред свих 13 ученика – чланова Библиотеке, и одрасли корисници, њих око тридесетак, моћи да користe услуге локалне јавне библиотеке.