година од оснивања
читалишта у Књажевцу (1860-)

Промоција књиге "Авантуре Краљевића Марка"

Манифестација дечјег стваралаштва „Чаробне полице Биби Сликовчице“ – Промоција књиге „Авантуре Краљевића Марка“, 26. 9. 2016

Млађим основцима књажевачких основних школа у понедељак 26. септембра представљено је ново, допуњено, издање књиге Бранка Стевановића „Авантуре Краљевића Марка“.

О аутору и књизи коју топло препоручује најмлађим читаоцима говорио је писац и редитељ Владимир Андрић. Бранко је деци открио зашто је написао књигу о епском јунаку о коме се учи и у школи. Одржао је и мали час из историје, разумљив деци, и говорио песме које је посветио Марку Краљевићу. Да доживљај буде потпун, побринуо се Игор Коларов читајући сихове и стиховане фусноте, коментаришући ликове и догађаје из књиге. Све је зачињено смехом и аплаузима, а писцима најдража публика имала је прилику да се упозна и добије аутограме од омиљених, награђиваних и сада већ добро познатих Владе, Игора и Бранка.
Промоцију књиге прати изложба илустрација Косте Миловановића, која је у Књажевац стигла захваљујући сарадњи Змајевих дечјих игара и Народне библиотеке „Његош“.